Oto Boya
Kaporta & Boya

Oto Boya

Oto boya işlemi, araçta oluşan çizik, leke veya güneş yanığı gibi sorunların kapatılması amacıyla uygulanmaktadır.

Bu uygulamanın dışında aracın rengini değiştirmek farklı bir hava katmak amacıyla da boyama işlemleri yapılmaktadır. 
Oto boya işlemi amatör bir kişiye göre zor ancak profesyonel bir kişi için kolay bir işlemdir. Boyama konusunda dikkat edilmesi gereken şey boyanın doğru bir şekilde inceltilmesidir. Araç için kullanılacak boyanın düzgün bir şekilde seyreltilmesi aracın görüntüsünün iyi durması açısından çok önemlidir. 
Boyama yapılacak yüzeyin belirlenmesi ve düzgün bir şekilde temizlenmesi boyanın yüzeyde iyi bir şekilde tutunması açısından önemlidir. Boyama yaptıracak araç sahipleri aracı boyatmak için iyi bir seçimi yapmalıdır. Gaziantep Oto Boya Servisi, Şehitkamil Araç Boya işlemleriniz için aracınızın marka ve modeline en uygun boya uygulaması birebir olarak yapılmaktadır.

Oto Boyasında Hangi Tiner Kullanılır?

Araçta boyama sırasında inceltici ürünler kullanılmaktadır. Bu incelticiler, selülozik esaslı ürünlerden oluşmaktadır. Tiner, oto boya işleminde sadece boya içerisinde değil ekipmanların temizliği sırasında da kullanılmaktadır. 

Selülozik bazlı boyanın veya verniklerin inceltilmesi için belirli ölçülerde tiner kullanılmaktadır. Kullanılan tiner ile boya aktif edilmekte ve daha ince bir yapıda durması sağlanmaktadır. 

Araç Boyama Ne Kadar?

Araç boyama işlemi boyanacak bölüme göre kendi içerisinde ayrılmaktadır. Servisin kullandığı boyanın kalitesi ve cinsi ücretleri belirleyen diğer durumlardandır. 

Servis yetkilileri öncelikli olarak boyanın nereye yapılacağını belirlemektedir. Ön çamurluk, ön kapı gibi sadece bölüm boyası ile tüm aracın boyanması işleminden alınacak ücret aynı olmayacaktır. Bunun yanında düz boya veya sedefli boya gibi seçeneklerde fiyatlarda değişiklik oluşmasını etkilemektedir. 

Oto Boya Kaç Kat Atılır?

Oto boya işlemleri uzmanlık gerektiren araç bakım hizmetlerinden biridir. Boyama işleminin süresi ve kaç kat boya atılacağı boyanın rengine göre değişiklik göstermektedir. Genel anlamda araca 3/4 kat boya atılmaktadır. Ancak boyanın rengi ve hataların kapanması açısından boya kat işlemi artış gösterebilmektedir. Araç boyandıktan sonra kuruma işlemi için bir süre beklenmektedir. Boya kuruduktan sonra vernik atılarak aracın boya işlemi tamamlanmaktadır. 

Boyanın yüzeyde düzgün durması için öncesinde boya yapılacak alanın kirden ve tozdan arındırılması gerekir. Aracın herhangi bir hasarı varsa boyama işlemlerinden önce giderilmektedir. 

İlgili Konular

Kış Lastikleri Neden Gereklidir?

Kış Lastikleri Neden Gereklidir?

Lastikler aracın motordan sonra en çok çalışan parçalarıdır. Düzenli takibinin yapılması ve mevsimine göre lastik kullanılması aracın güvenliği açısından çok önemlidir. Kış lastikleri, kış mevsiminin yükünü kaldırabilecek yapıda üretilmiştir. Kış lastiği, kullanmak oluşabilecek kazaları en aza indirmek açısından oldukça önemlidir.

Rehbere git

Araç Aküsünün bittiği Nasıl anlaşılır

Aracın aküsünün bitmesi veya arızalanması araç sahipleri tarafından tespit edilmektedir. Çünkü biten bir akü aracı çalıştırmaz. Bunu anlamının en kolay yolu ise akü voltajının kontrol edilmesidir.

Rehbere git
Araç Aküsünün bittiği Nasıl anlaşılır
Klima Ozon Temizliği Nedir?

Klima Ozon Temizliği Nedir?

Ozon temizliği, detaylı araç temizliği sonrasında temizleyicilerin araç içinde bıraktığı kötü kokuların giderilmesi için uygulanan işlemdir. Bu işlem sayesinde aracın içine sinmiş olan sigara, peynir, balık vb. bakteri kokusu gibi araca yerleşmiş kokuların giderilmesi sağlanır.

Rehbere git

Hidrolik fren sistemleri nelerdir?

Fren sistemi, farklı türlerde üretilmektedir. Bu türler, araçtan araca değişiklik göstermektedir.

Rehbere git
Hidrolik fren sistemleri nelerdir?